Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!



Σήμερα είναι η μέρα της Γυναίκας .


Ποιάς γυναίκας όμως; της μητέρας , της εργαζόμενης, της συνοδού, της φίλης, της όποιας γυναίκας βρίσκεται κοντά σε έναν άνθρωπό και με οποιαδήποτε ιδιότητα.


Προσπαθώ να θυμηθώ πότε καθιερώθηκε σαν εορτή αυτή η ημέρα .


Μου φαίνεται λιγάκι αστείο όταν η γυναίκα προσφέρει 365 ημέρες τον χρόνο την ενεργή της παρουσία σε κάθε περίπτωση , να γιορτάζεται 1 φορά τον χρόνο .


Δεν μπορώ να πιάσω το νόημα και συγχωρέστε με, αλλά είναι μάλλον μια καλή δικαιολογία για κάποιες συγκεντρώσεις σε ταβέρνες ή συναντήσεις για καφέ , όσων έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν .


Και βέβαια γυρίζοντας στο σπίτι θα πρέπει να μαγειρέψουν για την επομένη και να συγυρίσουν το σπίτι που οι υπόλοιποι κάτοικοι το έκαναν ανω-κάτω κατά την απουσία της .

4 σχόλια:

Antianemikos είπε...

Καλό μου φεγγαράκι έχω γράψει πως και γιατί καθιερώθηκε αυτή η ημέρα ως ημέρα της γυναίκας. Είναι γιορτή όπως και η Πρωτομαγιά... Ουσιαστικά εργατική και είναι η επέτειος της απεργίας των γυναικών που έφτιαχναν ρούχα στη Νέα Υόρκη το 1857. Αφιερωμένη στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες των γυναικών για ισοτιμία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Φυσικά όπως και για την Πρωτομαγιά, γίνεται μια προσπάθεια αποχρωματισμού της...
Προτιμώ να θυμάμαι το αληθινό της νόημα.
Να έχεις ένα όμορφο βράδυ

ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ είπε...

Antianemikos αλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία !
Κι εσυ να έχεις μια όμορφη εβδομάδα !

BIKY είπε...

ωραίο τιτλό διάλεξες

BIKY είπε...

εννοω τον τιτλο του ιστολογιου σου