Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ !!!!!!


Μας πήραν τους Μεσογειακούς Αγώνες

Δημοσίευση 28/01/2011 14:08 Ανανέωση 28/01/2011 20:57
Είναι γεγονός. Η Ελλάδα δεν θα διοργανώσει, τελικά, τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που επρόκειτο να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, όπως αποφάσισε η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων , κατά τη σημερινή συνεδρίασή της στο Παρίσι.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η χώρα μας είχε καθυστερήσει στην κατασκευή των αναγκαίων έργων.
Αν και στον φάκελο υποψηφιότητάς η Ελλάδα είχε υποσχεθεί δυο χωριά για τους αθλητες, ένα σε Βόλο και ένα σε Λάρισα, εν τέλει τα εν λόγω σχέδια εγκαταλείφθηκαν και αντιπροτάθηκε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.
Η διοργάνωση είχε δοθεί στην Ελλάδα στις 27 Οκτωβρίου του 2007 στην Πεσκάρα της Ιταλίας, αλλά με δεδομένη την οικονομική κρίση, που έπληξε τη χώρα, τέθηκε υπό αμφισβήτηση η ικανότητα διεξαγωγής των Αγώνων.
Αναβλητικότητα καταλογίζει στις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, λέγοντας, πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων μέχρι σήμερα.
Οι πολιτικές αντιδράσεις
Για προειλημμένη απόφαση, που ήλθε λίγο μετά τη νέα πρόταση της Ελλάδας, κάνει λόγο το υπουργείο Πολιτισμού, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε προς τη διεθνή επιτροπή νέα πρόταση, η οποία εξορθολόγιζε τις υπέρογκες δαπάνες, που προέβλεπε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, και περιόριζε το συνολικό κόστος των Μεσογειακών Αγώνων από 358.000.000 € σε 126.000.000 €, συμπεριλαμβάνοντας και το κόστος της φιλοξενίας.
Σύμφωνα με δήλωση του Παύλου Γερουλάνου στο ΑΠΕ, η ΔΕΜΑ είχε ήδη έτοιμες τρεις υποψηφιότες πόλεων, πριν αφαιρέσει τους αγώνες από την Ελλάδα.
Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε αποσαφηνίσει ότι, θα εγγυηθεί την άριστη διεξαγωγή των αγώνων με σημαντικά μειωμένο κόστος και με ταυτόχρονη επένδυση στη δημιουργία υποδομών, στην τουριστική ανάπτυξη και στην προβολή της Θεσσαλίας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για «φιέστες» .
''Η απώλεια, από την Ελλάδα της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 αποτελεί βαρύτατο πλήγμα για το διεθνές κύρος της πατρίδας μας", σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος εγκαλεί την κυβέρνηση για μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα.
Ντροπή και μόνο ντροπή για την Ελλάδα προκαλεί η απόφαση της ΔΕΜΑ να αφαιρέσει από τη χώρα μας τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013, τονίζει ο ΛΑΟΣ, που κατέθεσε επερώτηση για το θέμα.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ αναφέρει πως, εδώ και χρόνια καλούσε τις κυβερνήσεις να επιστρέψουν τους Μεσογειακούς Αγώνες στους ιδιοκτήτες τους, κρίνοντάς τους ως επιζήμιους για την οικονομική, περιβαλλοντική και αθλητική ανάπτυξη της Θεσσαλίας.
Ιδιαίτερα επιθετική προς την κυβέρνηση εμφανίστηκε η πρέοδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για πρωτοφανή απόφαση στα χρονιά του Διεθνούς Αθλητικού Κινήματος που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα και τον ελληνικό αθλητισμό και στερεί τη μεγάλη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη και τουριστική αναβάθμιση της Κεντρικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: