Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Η ΑΝΤΡΙΚΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ και Ο ΗΛΙΟΣ

Λίγος ήλιος την ημέρα εκτοξεύει την ανδρική λίμπιντο, σύμφωνα με νέα μελέτη. Και αυτό διότι τα επίπεδα τεστοστερόνης αυξάνονται ανάλογα με τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό- βιταμίνη η οποία συντίθεται κυρίως από το δέρμα ύστερα από έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία, ενώ μπορεί επίσης να ληφθεί σε μικρότερες ποσότητες από τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια και το κρέας...

Ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Γκρατς στην Αυστρία ανακάλυψαν ότι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό τους εμφάνιζαν και τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, όπως προέκυψε από τη μελέτη, τα επίπεδα της βιταμίνης εμφάνιζαν τις ίδιες διακυμάνσεις μέσα στο έτος με εκείνες της κύριας ανδρικής ορμόνης. Τόσο η βιταμίνη D όσο και η τεστοστερόνη ξεκινούσαν να φθίνουν τον Οκτώβριο - όταν δηλαδή η ηλιοφάνεια μειώνεται- και έφθαναν στα χαμηλότερα επίπεδά τους τον Μάρτιο, οπότε εμφανίζονται και τα χαμηλότερα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας.

Τα νέα αυτά ευρήματα επιβεβαιώνουν προηγούμενα τα οποία είχαν δείξει ότι μία ώρα ηλιοθεραπεία την ημέρα μπορεί να αυξήσει την τεστοστερόνη στους άνδρες ως και κατά69%.
Άντρες τι κάθεστε .......απλώστε το κορμί σας στην άμμο , στην ταράτσα , στο μπαλκόνι ......

Δεν υπάρχουν σχόλια: